Vloerverwarming infrezen.com Uw specialist in alle soorten vloerverwarming.

TONZON vloerisolatie voorkomt opwarming kruipruimte bij vloerverwarming.

Specialist in vloerverwarming infrezen.

TONZON vloerisolatie voorkomt opwarming kruipruimte bij vloerverwarming.

Vloeren met vloerverwarming verliezen veel energie, zelfs bij  nieuwe woningen, waarvan de vloer bij de bouw al “goed” is geïsoleerd.

Spontane reactie van een mevrouw met een nieuwbouwwoning uit 2006 met vloerverwarming  en Rc-vloer =3,5 na het aanbrengen van de Thermoskussens:

De vloer wordt nu warm op plekken waar hij voorheen helemaal niet warm werd.”

Installateurs adviseren vaak om de vloerverwarming maar gewoon aan te laten staan omdat het systeem veel te traag reageert, ook bij zgn goed geïsoleerde nieuwbouwvloeren. Het gevolg daarvan is dat nieuwe woningen met vloerverwarming meer energie verbruiken dan dezelfde woning met een andere vorm van verwarmen. Dat blijkt uit een onderzoek , zie artikel>>. Na het aanbrengen van de Thermoskussen, daalt de temperatuur in de kruipruimte en blijkt het systeem ineens wel te regelen. Sommige mensen zetten al om 9 uur ’s avonds de thermostaat terug omdat de vloer nu zeer lang zijn warmte vasthoudt.

’s Ochtends is de vloer ook weer snel op temperatuur.
Wanneer bij bestaande woningen de verwarmingsbuizen in het beton zijn gefreesd en geen of nauwelijks vloerisolatie is toegepast, zijn de verliezen zelfs extreem, ook wanneer een folie onder de buizen is aangebracht. Lees het artikel>>“Na-isolatie voorkomt opwarming kruipruimte”in het juni 2012 nummer van INTECH K&S. dat kruipruimtes zonder TONZON worden opgewarmd blijkt wel uit infraroodfoto’s

thumbs_ir_0643m

Op deze infrarood foto ziet u een kruipruimte onder een verwarmde vloer met ingefreesde leidingen. De onderkant van de vloer is maar liefst 25ºC terwijl de bodem van de kruipruimte op dat moment 22,6ºC is.

Als de vloerverwarming uw hoofdverwarming is, kunt u met TONZON Vloerisolatie het energieverbruik soms wel met meer dan 40% verminderen. Het systeem wordt veel minder traag, de verwarming is eindelijk goed te regelen.