Vloerverwarming infrezen.com Uw specialist in alle soorten vloerverwarming.

opstartprotocol vloerverwarming

Specialist in vloerverwarming infrezen.

opstartprotocol vloerverwarming

Disclaimer: Volg altijd de instructies op van uw vloerverwarmingsinstallateur

Opstartprotocol Ingefreesde vloerverwarming

 

Bij een ingefreesde vloer, zal na montage van de buizen de gleuven dicht gemaakt worden met cement (egaline) hierna zal de vloer zo lang nodig moeten drogen (gemiddeld 24 uur). De temperatuur zal minimaal 18°C moeten zijn in de ruimte.

Hierna zal de gehele vloer geëgaliseerd moeten worden met een laag dikte van ongeveer 3 mm. De vloer zal zo lang nodig moeten drogen (gemiddeld 48uur). De ruimte dient wel goed geventileerd te zijn omdat al het vocht er uit moet.

Tijdens het leggen van uw PVC vloer moet de vloerverwarming uit. Let op dat de temperatuur in de te leggen ruimte rond de 18°C moet zijn.

Daarna kunt u langzaam in ongeveer 21 dagen opstarten naar de maximumtemperatuur. Afhankelijk van de installatie kan de maximumtemperatuur en de lengte van de opstartperiode verschillen. Doe dit altijd in overleg met uw vloerverwarmingsinstallateur.

Te snel opstarten op een te hoge temperatuur kan tot scheuren en vervormingen van de vloer leiden.

De oppervlakte temperatuur van de vloer mag nooit boven de 35°C komen zoals aangegeven bij elk merk PVC vloeren. Dit om schade te voorkomen aan uw vloer.

Mocht de watertemperatuur boven de 35°C of de vloertemperatuur boven de 37°C komen dan dient de watertemperatuur niet verder te worden verhoogd en moet direct de afkoelcyclus worden ingezet. Schakel eventueel ook de hulp in van uw vloerverwarmingsinstallateur.

 

Opstartprotocol vloerverwarming, draadstaalmatten en noppenplaten

 

Let op: De watertemperatuur en oppervlaktetemperatuur zijn verschillende dingen.  De oppervlaktetemperatuur mag nooit de  28°C  overschrijden

De watertemperatuur kan lager of hoger zijn dan hier beschreven i.v.m allerlei factoren. Overleg altijd met uw vloerverwarmingsinstallateur. 

Temperatuur regelen bij verdeel stuk toevoer ( kamer temperatuur thermostaat gewoon op 20

graden)

Bij twijfel vraag ons om uitleg opstartprotocol vloerverwarming

Opstookprotocol  
Dag 1: Watertemperatuur          OmgevingstemperatuurDag 7:   +1°C
Dag 2: +1°CDag 8:   +1°C
Dag 3: +1°CDag 9:   +1°C
Dag 4: +1°CDag 10: +1°C
Dag 5: +1°CDag 11: Doorgaan tot max van ongeveer 35 graden
Dag 6: +1°C Op winterdag kan de temperatuur wat hoger worden gezet maar de vloer mag nooit boven de 28°C komen